Nieuws Archief Doorstart Cursus Erkend Berglopen

Die afgelopen weken is veel aandacht besteed aan de voortgang van de cursus Erkend Berglopen ( EBC cursus ). Door de Coronacrisis heeft het hele circus van de EBC cursus dik 2 jaar stilgelegen. Nu is door het tragisch overlijden van Roland Bekendam er nog een groot probleem bijgekomen. Hoe moet het nu verder met de cursus.

De besturen van SOK, VSS en RRB hebben in nauw overleg en overeenstemming met Natuurmonumenten, Maastricht Underground en de provincie Limburg gewerkt aan de mogelijkheden voor het doorstarten van de cursus.

Inmiddels zijn we gestart met de cursussen en wordt deze zeer goed ontvangen door de leden.Belangrijk

Belangrijk is dat wij als RRB over de juiste gegevens beschikken van onze leden. Het gaat hierbij om de contactgegevens zoals: Naam, e-mail, telefoonnummer.

Bovenin het menu van de pagina staat een link naar de leden pagina. Hier vragen we of jullie deze gegevens willen invullen zodat het over juiste gegevens beschikken van onze leden.

Ook vragen we jullie of je het eens bent dat er bepaalde gegevens zoals naam en email worden gedeeld met het SOK en VSS.

Dit is van belang voor de EBC cursus. De administratie van het Erkend Bergloper ligt immers gezamenlijk bij RRB, VSS en de SOK.


Opstart Cursus Erkend Berglopen

Een eerste impressie van de eerste bijeenkomsten


Beste berglopers,

Zoals bij de meesten wellicht bekend zijn we weer begonnen met de cursus “Erkend Bergloper”.

Op 21 maart jongstleden mocht ik er in het Natuurhistorisch Museum ook bij zijn voor een herhaal/opfris cursus. Met het tragisch overlijden van Roland Bekendam zijn we een zeer gewaardeerde bergloper uit ons midden kwijt geraakt. Roland heeft de cursus Erkend Bergloper in 2004 opgestart. Velen van ons hebben in de afgelopen jaren deze cursus van hem mogen ontvangen. Gelukkig hebben we met Mike Lahaye een goede en enthousiaste jonge deskundige voor Roland in de plaats gekregen. 

Tijdens de cursus neemt Mike ons mee op reis door de geologie van de Krijtperiode, de subtropische zee, die ook beïnvloed werd door wilde rivieren vanuit de Eifel en de Ardennen. De tweede helft van zijn verhaal gaat dieper in op onze mergel of kalkzandsteen, de ondergrondse gangen, en uiteraard de vele aspecten van de ondergrondse mijnstabiliteit. Een verhaal van drie uur, dat geen minuut verveelt. Ik vond het jammer toen het afgelopen was.

Inspirerend, met goede achtergrondinformatie en op een gedegen maar ook ontspannen manier gebracht. Chapeau aan onze Mike! 

Maar ook de organisatie van het hele gebeuren was professioneel verzorgd en verliep heel soepel. Olga Bartholomeus en Patrick Semmeling hebben de organisatie van de cursus op zich genomen vanuit een gezamenlijke aanpak van SOK, RRB en van Schaikstichting. Deze samenwerking loopt uitstekend en ik wil hier mijn persoonlijke dank uitspreken naar Olga en Patrick voor hun grote inzet.

Tenslotte wil ik eenieder, die nog twijfelt om aan de cursus mee te doen, uitnodigen om toch maar zeker een avond te spenderen in het museum. Het is niet alleen nuttig en noodzakelijk, maar zeker ook leerzaam en genoeglijk.

Ed Rousseau

Voorzitter RRB


De stichting RRB werkt nauw samen met de vereniging Natuurmonumenten. 

2022 Copyright: Stichting Regeling Recreatief Berglopen

Privacy verklaring